Mange på markedet

I 2020 vil det flomme av nye elbiler, sitter du på førstegenerasjon av BMW i3, VW e-golf eller Nissan Lead osv. så kan det bli vanskelig å selge til en ok pris.

Til våren 2020 så er det allerede lansert at Volkswagen og SEAT vil lansere el biler som har 42 mils rekkevidde med en estimert pris på kr. 330.000,-. Dette kan muligens endre hele markedet, en vil da få tilgang på en folkeelbil med bra plass og god rekkevidde til en meget fordelaktig pris.

Så hva sier prognosene?

For nye elbiler er markedet i rask endring. Elbilsalget ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken, viser at de åtte første månedene i 2019 er 63,2 % foran 2018.

Ifølge Dinside.no mener de dette bare er starten og at nå vil utfordrerne stå i kø. De nye elbilene vil ha større rekkevidde, generelt ha større plass og i tillegg være rimeligere enn tidligere lanserte elbiler. Det vil med andre ord bli et presset marked fremover skal vi tro på prognosene. Elbil markedet står i dag for 39% av markedet for nybil og mer vil det bli.

For de som vurderer å kjøpe brukt eller ny elbil kan timingen akkurat nå være særdeles gunstig, flere bruktbilforhandlere sitter på store lager av førstegenerasjonselbiler som en nå kan kjøpe til meget fordelaktige priser. Som nevnt innledningsvis, så vil det lanseres en rekke nye elbiler til våren, så om du er tidlig ute og sjekker priser kan det være smart å sjekke finansieringsmuligheter i tillegg.

Tips til bilkjøpet

Elbiler skal på service hvert år, og her er det mange som sluntrer unna. Vær oppmerksom på dette når du sjekker servicehistorikk. Bremsene ruster fortere på en elbil, sjekk derfor disse grundig. I tillegg har du tre år lengre reklamasjonsrett dersom du kjøper hos forhandler. Dette er verdt å ta med seg når man sammenligner pris.

Kilder: Dinside.no, Brage.no og Opplysningsrådet for veitrafikken (ofv.no)