Finansieringsmuligheter for bil

Skal du kjøpe ny bil? Finansieringsmulighetene for et bilkjøp er mange og forskjellige, men det kan være vanskelig å velge den rette. Vi gir deg oversikten du trenger!

Billån – Boliglån

Å benytte seg av et billån vil gi en større økonomisk frihet versus å utvide boliglånet. Begge alternativene er ofte brukt av bilkjøpere.
Med utvidet boliglån kan man på sikt risikere å betale mer i renter enn hva man ville gjort med et eget billån. I tillegg kan uforutsette hendelser gjøre finansieringen av bil med boliglån upraktisk.
En tilpasset nedbetalingsplan kan gjøre utvidet boliglån til et godt alternativ til finansiering, men dette valget blir låst. Du kan når som helt søke om å gjøre billånet om til boliglån, men omvendt er det ikke mulig.

Fordelen med å utvide boliglån

Fordelen med å velge et tradisjonelt billån

Egenkapital

Et annet alternativ som ofte er brukt som finansiering er å bruke sparepengene som eneste midler. Det kan føles som det beste valget, men dette kan fort bli fordyrende.

Fordelen med sparepenger

Ulemper med sparepenger

Vår anbefaling er å spare opp nok kapital til å innfri egenkapitalkravet på 35%. Dette vil gi store forskjeller på renten du får på billånet.